September 13, 2008

What's behind door no. 1?

Mainile usor transpirate apasa pe clanta.Un scartait discret se aude dinauntrul usii,din corpul ei.E scartaitul ala "de nou",soptit de catre un arc.
Usa se deschide usor,fara zgomot.Lumina alba invadeaza holul.
Ochii merg in toate partile.E foarte putin incarcata camera,insa sunt multe obiecte.
Se simte un discret miros de scortisoara.Pe masuta de cafea din lemn negru,in farfuria unei cesti,se afla varsata niste ciocolata calda.De acolo si din ceasca pe sfert umpluta venea mirosul.Langa,se gasea un servetel cu urme de ruj si de ciocolata calda.Urme de ruj erau si pe ceasca.
Rosul era insa foarte viu,pesemne ca urmele de ruj erau relativ proaspete.
Lingurita era nefolosita,dar ajunsese sa fie folosita pe post de semn de carte.
Revista este deschisa la pagina la care era lingurita.Ceasuri.Cadrane nerotunjite,muchii,curele de piele.Ceasuri si numai ceasuri,pe toata suprafata celor doua A4 extins si semi-glossy.Pe doua dintre poze se observa amprente.
Din revista cade ceva.O carte de vizita.
Da sa fie ridicata.Langa ea,dupa masuta,o pereche de pantofi cu toc cui,lasati la intamplare pe jos,si o cutie din paie.
In cutie se gaseau patru ceasuri de mana si unul de buzunar.Patru cadrane patrate si cel de buzunar cu cadranul rotund,aurit.Nu avea lant.Probabil ca nu era folosit.
Cutia isi reia locul,langa pantofi.
Patul e la fel din lemn negru.Este foarte jos.Este de fapt un cadru din lemn negru,care sta la vreo 10-12cm de podea,in care se gaseste salteaua relativ moale,cu cearceaf alb.
In dreapta patului era o cutie mare din lemn,pe roti,plina cu reviste.Masini.Moda.Mobila.Reviste pentru barbati.Trei reviste erau lasate pe jos,langa cutie.Intre ultima si cea din mijloc era o alta carte de vizita.Nume de femeie,la fel ca si pe cartea de vizita anterioara.
In coltul din stanga al camerei era un fotoliu rotativ,foarte jos,din piele.Nici acesta nu era singur.In dreapta lui,un pick-up si niste discuri lasate la intamplare,scoase din coperti,iar in stanga,doua cutii de lemn,pe roti,la fel cu cea in care erau revistele,de data asta pline cu discuri de vinil.
In fotoliu era un iPod alb fara casti.
In coltul din dreapta,chairdrobe.Acelasi fotoliu,insa cu niste tricouri aruncate pe el si inca unul jos,pe langa.De altfel,un laptop zacea pe jos.Avea Winampul deschis.O melodie de la Depeche Mode,oprita.
Pe rafturi erau niste carti.In capatul sirului de carti era o cutiuta de paie.Un alt ceas cu cadran patrat si o alta carte de vizita.Alt nume de femeie.
Niste poze putin ravasite,peste care se afla o masca,masca precum vezi la carnaval,la Venetia.Simpla,alba,care acopera intreaga fata.
Langa,o pereche de ochelari,cheia de la masina si un telefon mobil.Sub telefon se gasea o carte de vizita.Tot un nume de femeie.
Jos,un cufar mare.Inauntru,o manusa de baseball,multe mingi de tenis,de ping-pong,de baseball,o bila nr. 8 de biliard,o bila de bowling,doua popice,o minge de fotbal american,iar peste toate astea,un pistol mare cu apa.
Inainte sa fie inchis cufarul,este observat un plic.Un plic cu poze.Poze ale copilariei.Vise.Iar tot ce e in jur...tot ce e in jur e vis.Insa nu e unul placut.

No comments: